Nieuwsbrief

Hollandse wijnen in de prijzen

Bij de Nederlandse Wijnkeuring 2011 zijn dit najaar maar liefst vier van onze wijnen in de prijzen gevallen! Naast een eervolle vermelding (keurzegel) voor onze Wageningse Berg Regent barrique waren er zilveren medailles voor onze Hof van Twente rosé en rode wijn en was er een bronzen medaille voor de Bianca / Muskaat van Wijngaard Wageningse Berg.

De keuring werd dit jaar voor de negende keer gehouden en werd georganiseerd door het Wijninstituut Nederland en het Wijngaardeniersgilde Nederland in samenwerking met het Productschap Wijn.

Nieuw in het assortiment: Wijngaard Baan

Sinds deze week zijn de witte en rode wijn van Wijngaard Baan uit het Overijsselse Wierden bij ons te koop. Na een uitgebreide proefsessie hebben we twee wijnen toe kunnen voegen aan ons assortiment: de Phoenix 2009 - een mooie, goudkleurige witte wijn met een zachte, volle muskaat smaak - en de Rondo 2009 - een volle, donkerrode wijn met zachte smaken van bosvruchten, donker fruit en lichte houttonen.

Op een rustige plek aan het riviertje de Regge in Twente heeft de familie Baan in 2004 de perfecte plek gevonden voor hun wijngaard. Dat de ligging in de buurt van de Holterberg voor het ideale wijnbouwklimaat zorgt bleek al veel langer bekend: uit historische opgravingen kwam naar voren dat op de plek waar nu de druiven groeien, 1100 jaar geleden al een klooster van de Johanniter orde stond dat aan (Nederlandse!) wijnbouw deed.

Aanbieding: Domein Hof te Dieren

Deze en volgende week zijn de witte wijnen van Domein Hof te Dieren in de aanbieding. De biologische wijnen van Hof te Dieren hebben al meerdere medailles en keurzegels behaald en staan ondertussen bij diverse restaurants op de kaart. Tijdelijk zijn de Johanniter 2009 en de Gelderse Gloed 2008 in prijs verlaagd. Proef welke bijzondere, fruitige wijnen wijnboer Youp Cretier in zijn Gelderse wijngaard heeft weten te maken en ontdek de wijnen van de grootste ommuurde wijngaard van Nederland! Gebruik tijdens het bestelproces actiecode AANB411 om je korting te verrekenen.

!uri