Wijndomein De Koen

Dicht bij de kust van Noord-Holland ligt het voormalige Rijk der Duizend Eilanden. Op deze plek, waar tientallen jaren groenten werden verbouwd op kleine eilandjes, ligt sinds eind vorige eeuw Wijndomein De Koen. Door ruilverkaveling tot stand gekomen, is het wijndomein in de jaren uitgegroeid tot een professionele wijngaard van in totaal 2 hectare.

Het hele proces van groei, pluk, vergistering en lagering vindt plaats op De Koen. Net als het merendeel van de werkzaamheden, wordt de oogst handmatig gedaan door een vast team van druivenplukkers. In samenwerking met de bekende Nederlandse oenoloog Stan Beurskens worden de druiven in kwaliteitswijnen met elk hun eigen karakter omgezet.

Wijndomein De Koen onderscheidt zich door een focus op kwaliteit én duurzaamheid. Door het gebruik van resistente rassen wordt het spuiten van bestrijdingsmiddelen tot een minimum beperkt en dankzij de zonnepanelen op het dak van de wijnmakerij helpt de natuur bij het zo milieuvriendelijk mogelijk produceren van kwaliteitswijn uit Noord-Holland.

van deze wijngaard

Geen wijnen gevonden, toon alle wijnen.